Vacature Engineer Industriële Automatisering (Mechatronica, Werktuigbouwkunde, Technische Informatica, Elektrotechniek)

Rometron is een bedrijf dat WEED-IT© ontwikkelt. WEED-IT© is een technologie waarmee het mogelijk is om selectief onkruid in het veld te detecteren en te bestrijden. De ontwikkeling van deze onkruidbestrijdings-machines stamt al uit 1999 en is ontstaan vanuit een onderzoeksproject in samenspraak met de Wageningen Universiteit. Oorspronkelijk is de machine ontwikkeld om onkruid te bestrijden in het publieke domein zoals stoepen, straten en pleinen.

20210601 4 W5 A1924 2

Sinds 2015 is het bedrijf zich volledig gaan toeleggen op de landbouw en dan met name op de grote (internationale) velden. Enerzijds omdat daar veel kosten op bestrijdingsmiddelen kunnen worden bespaard, anderzijds om met gebruikmaking van ons systeem ook het milieu minder te belasten. Op dit moment zijn we vooral actief in Brazilië, Argentinië, Australië en Noord Amerika. Zowel de hard- als de software voor WEED-IT© worden in Nederland geproduceerd en geassembleerd.

Lekker werken?

Bij Rometron werk je in een multidisciplinair team aan uitdagende projecten. Het nemen van initiatief en ondernemerschap wordt gewaardeerd. Wij zijn betrokken bij onze klanten. We zijn leergierig en houden elkaar scherp. Naast dat we hard werken, pauzeren we graag samen en lopen we in onze lunchpauze samen een blokje om.

Je komt als R&D Engineer/Support engineer terecht in een informele werkomgeving met een no nonsens en Achterhoekse mentaliteit.

Wat ga je doen?

Je gaat samenwerken met onze collega’s van de afdeling R&D en productie. Het doel van de functie is het automatiseren van eigen productie, product testen en product traceability. Op deze manier kunnen we kwaliteit blijven waarborgen. Je bent een spil in ons bedrijf.

Je bent onderdeel van het projectteam van concept tot implementatie. Naast nieuw te ontwikkelen programma’s voor onze machines en processen, onderhoud je de bestaande processen en begeleid je de optimalisering hiervan. Je helpt mee aan de ontwikkeling van het ontsluiten van de data en maakt het mogelijk om tooling te gaan testen.

Ook behoort het beschrijven van de processen van de door jouw ontwikkelde tools tot je taken.

Wat vragen wij?

Wij vragen een gemotiveerde medewerker die:

  • HBO Mechatronica of een technische richting heeft;
  • kennis heeft van programmeren (industriële automatisering);
  • zowel zelfstandig als in teamverband kan werken;
  • goed Nederlands en Engels spreekt en schrijft;
  • creatief en innovatief is en denkt in mogelijkheden/oplossingen.

Wat bieden wij?

Als Engineer Industriële Automatisering heb je een afwisselende fulltime functie in dagdienst met veel vrijheid in een prettige, schone werkomgeving. Je werkt in een informele kleine organisatie, waarin volop de mogelijkheid geboden wordt voor creativiteit en ontwikkeling. Naast een fijne werksfeer en vis op vrijdag, bieden we je een marktconform salaris.

Interesse?

Heb je nog vragen over de vacature, dan kun je contact opnemen met Peter Elbers, Peter@Rometron.nl

Wil je graag solliciteren, reageer dan per naar onze afdeling HR, HR@Rometron.nl

Zij zullen zo snel mogelijk op jouw sollicitatie reageren.

Contactgegevens:

Rometron B.V.
Hoge Wesselink 8
7221 CJ Steenderen
The Netherlands
+31 (0) 575 – 45 11 11
info@rometron.nl

pijltje-klein-roze-down Created with Sketch.