Vacature stagiair (embedded) software ingineer - Dashboard App

Rometron is een bedrijf die een technologie ontwikkelt en produceert genaamd WEED-IT©. Hiermee is het mogelijk om selectief onkruid in het veld te detecteren en te bestrijden. De ontwikkeling van deze onkruidverdelgingsmachines stamt al uit 1999 en is ontstaan vanuit een onderzoeksproject in samenspraak met de Wageningen Universiteit. Oorspronkelijk is de machine ontwikkeld om onkruid te bestrijden in het publieke domein zoals stoepen, straten en pleinen.

DJI 0247

WEED-IT

Sinds 2015 is Rometron zich volledig gaan toeleggen in de landbouw, en dan met name op de grote velden, omdat daar veel kosten op bestrijdingsmiddelen kunnen worden bespaard. Zowel de hard- als de software voor WEED-IT© worden in Nederland ontwikkeld.

De stageopdracht

De volgende generatie van WEED-IT© wordt ontwikkeld op een volledig hard- en software platform om nog hogere efficiëntie te kunnen behalen. Een onderdeel van de oplossing is een user interface die de gebruiker in het veld op de trekker de juiste feedback manier moet kunnen verschaffen over de actuele status van zijn machine. Hiervoor wordt een dashboard ontwikkeld die informatie op de juiste manier moet terugkoppelen. Dit dashboard gaat draaien op een Android HMI (Human Machine Interface).

  • Onderzoek welke mogelijkheden er zijn om realtime de data te tonen in een logische user interface, die de eindgebruiker de actuele status van de spuitmachine weer kan geven.
  • Onderzoek welke 3D-rendering technieken hiervoor in aanmerking kunnen komen.
  • Onderzoek of er een oplossing mogelijk is die de actuele voertuiggegevens realtime op een kaart van het veld kan tonen.
  • Ontwikkel een prototype en test deze in een praktijksituatie.

Wat vragen wij?

Wij vragen MBO of HBO stagiaires of afstudeerders in de richting van software ontwikkeling met de volgende competenties:

  • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden
  • Zowel zelfstandig als in een team kunnen functioneren
  • Een proactieve instelling
  • Kennis van Java, C#, Kotlin gewenst
  • Kennis van C, C++, Assembly of Raspberry Pi is een pré.

Wat bieden wij?

Er wordt een leerzame, leuke, uitdaging aangeboden. Je voert de opdracht uit in een informele organisatie, waarin volop de mogelijkheid geboden wordt voor creativiteit. Naast een goede begeleiding bieden we je een stage vergoeding.


Interesse?

Mocht je interesse hebben of je hebt nog vragen over deze opdracht? E-mail dan naar alwin@rometron.nl.

pijltje-klein-roze-down Created with Sketch.