Vacature stagiair (embedded) software ingineer - Machine Monitoring Portal

Rometron is een bedrijf die een technologie ontwikkelt en produceert genaamd WEED-IT©. Hiermee is het mogelijk om selectief onkruid in het veld te detecteren en te bestrijden. De ontwikkeling van deze onkruidverdelgingsmachines stamt al uit 1999 en is ontstaan vanuit een onderzoeksproject in samenspraak met de Wageningen Universiteit. Oorspronkelijk is de machine ontwikkeld om onkruid te bestrijden in het publieke domein zoals stoepen, straten en pleinen.

DJI 0247

WEED-IT

Sinds 2015 is Rometron zich volledig gaan toeleggen in de landbouw, en dan met name op de grote velden, omdat daar veel kosten op bestrijdingsmiddelen kunnen worden bespaard. Zowel de hard- als de software voor WEED-IT© worden in Nederland ontwikkeld.

De stageopdracht

De volgende generatie van WEED-IT© wordt ontwikkeld op een volledig hard- en software platform om nog hogere efficiëntie te kunnen behalen. Alle machines zijn uitgerust met een IOT Gateway, waarmee real-time gecommuniceerd kan worden. Deze informatie moet op een veilige manier opgevraagd en weggestuurd kunnen worden naar een web portaal. Dit web portaal moet de fabrikant en distributeurs inzicht geven in de meest actuele status van de machine. Hiervoor moet een dashboard ontwikkeld die informatie op de juiste manier moet terugkoppelen.

  • Onderzoek welke mogelijkheden er zijn om realtime de data te tonen in web portaal, die de machine fabrikant de actuele status van de in bedrijf zijnde machines moet tonen.
  • Deze data zal over het Narrow Band IoT (NB-IoT) uitgewisseld worden. Verzin een methode om deze data zou efficiënt en compact mogelijk uit te kunnen wisselen
  • Onderzoek of er een oplossing mogelijk is die voertuigen realtime kan updaten.
  • Ontwikkel een prototype en test deze in een praktijksituatie.

Wat vragen wij?

Wij vragen MBO of HBO stagiaires of afstudeerders in de richting van Embedded software ontwikkeling of Software ontwikkeling met de volgende competenties:

  • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden
  • Zowel zelfstandig als in een team kunnen functioneren
  • Een proactieve instelling
  • Kennis van html, javascript, C#/Java is gewenst .
  • Kennis van rest services, websockets is gewenst.
  • Kennis van MySQL of SQLServer is gewenst

Wat bieden wij?

Er wordt een leerzame, leuke, uitdaging aangeboden. Je voert de opdracht uit in een informele organisatie, waarin volop de mogelijkheid geboden wordt voor creativiteit. Naast een goede begeleiding bieden we je een stage vergoeding.Interesse?

Mocht je interesse hebben of je hebt nog vragen over deze opdracht, email dan naar alwin@rometron.nl .

pijltje-klein-roze-down Created with Sketch.