Vacature R&D Engineer

Rometron is een bedrijf dat WEED-IT© ontwikkelt. WEED-IT© is een technologie waarmee het mogelijk is om selectief onkruid in het veld te detecteren en te bestrijden. De ontwikkeling van deze onkruidbestrijdings-machines stamt al uit 1999 en is ontstaan vanuit een onderzoeksproject in samenspraak met de Wageningen Universiteit. Oorspronkelijk is de machine ontwikkeld om onkruid te bestrijden in het publieke domein zoals stoepen, straten en pleinen.

IMG 3858 edited 1

Sinds 2015 is het bedrijf zich volledig gaan toeleggen op de landbouw en dan met name op de grote (internationale) velden. Enerzijds omdat daar veel kosten op bestrijdingsmiddelen kunnen worden bespaard, anderzijds om met gebruikmaking van ons systeem ook het milieu minder te belasten. Op dit moment zijn we vooral actief in Brazilië, Argentinië, Australië en Noord Amerika. Zowel de hard- als de software voor WEED-IT© worden in Nederland geproduceerd en geassembleerd.

Lekker werken?

Bij Rometron werk je in een multidisciplinair team aan uitdagende projecten. Het nemen van initiatief en ondernemerschap wordt gewaardeerd. Wij zijn betrokken bij onze klanten. We zijn leergierig en houden elkaar scherp. Naast dat we hard werken, pauzeren we graag samen en lopen we in onze lunchpauze samen een blokje om.

Je komt als R&D Engineer terecht in een informele werkomgeving met een no nonsens en Achterhoekse mentaliteit.

Wat ga je doen?

Je gaat samenwerken met onze collega’s van de afdeling R&D en productie. Het doel van de functie is het (door-)ontwikkelen van de componenten die gebruikt worden in de WEED-IT technologie, bijvoorbeeld de sensoren. Maar je bent ook betrokken bij het testen bij klanten in het veld. Omdat je er van ontwikkeling tot en met implementatie bij bent, kun je een goede vertaling maken van de wensen van de klant en dit overdragen naar de rest van de organisatie.

Daarnaast ben je een belangrijke spil in het geven van support en trainingen aan onze klanten in binnen- en buitenland. Dit zal zowel op locatie als op afstand zijn.

Wat vragen wij?

Wij vragen een gemotiveerde medewerker die:

 • WO werk- en denkniveau in een technische richting heeft (bijvoorbeeld Biosystems Engineering of Werktuigbouwkunde);
 • kennis van Matlab en Python;
 • affiniteit met landbouw;
 • zowel zelfstandig als in teamverband kan werken;
 • goed Nederlands en Engels spreekt en schrijft;
 • bereid is om te reizen naar het buitenland;
 • creatief en innovatief is en denkt in mogelijkheden/oplossingen.

Competenties:

 • Analytisch sterk;
 • Creatief;
 • Servicegericht;
 • Innovatief;
 • Communicatief vaardig in Nedlerlandse en Engelse taal;
 • Zelfstandig.

Wat bieden wij?

Als R&D Engineer heb je een afwisselende fulltime functie in dagdienst met veel vrijheid in een prettige, schone werkomgeving. Je werkt in een informele kleine organisatie, waarin volop de mogelijkheid geboden wordt voor creativiteit en ontwikkeling. Naast een fijne werksfeer en vis op vrijdag, bieden we je een marktconform salaris.

Interesse?

Heb je nog vragen over de vacature, dan kun je contact opnemen met Alwin Meenderink, Alwin@Rometron.nl of Albert Bosscha, Albert@Rometron.nl

Wil je graag solliciteren, reageer dan naar onze afdeling HR, HR@Rometron.nl. Zij zullen zo snel mogelijk op jouw sollicitatie terugkomen.

Contactgegevens:

Rometron B.V.
Hoge Wesselink 8
7221 CJ Steenderen
The Netherlands
+31 (0) 575 – 45 11 11
info@rometron.nl

pijltje-klein-roze-down Created with Sketch.